Tapflo

Tapflo Croatia

KATALOZI

Studije slučaja

Metal Diaphragm Pump for chemical industry

Metalna membranska pumpa sa sustavom zaštite „Guardian” (praćenje eventualnog oštećenja membrana), pneumatskim crijevom sa špulom te kabelima za uzemljenje. Jedinica je projektirana na zahtjev klijenta specijaliziranog za proizvodnju kemikalja.

Namjena ove prilagođene mobilne pumpe je istovar tankera te kemijski transfer ugljikovog disulfida. Radi smanjenja troška prijevoza (iz Europe prema Australiji) - jedinica stane na standardnu paletu, te je opremljena s odspojivom ručkom, kao i drenažnim ventilima. Tijekom procesa projektiranja, fokus Tapflo ETO („Engineering To Order”) tima bio je na lakoći upravljanja I sigurnom radu unutar eksplozivne zone, što je savršeno izvršeno.

Pumpa, zahvaljujući dizajnu predstavlja nekoliko sigurnosnih odlika: kao prvo, pumpa od nehrđajućeg čelika je pogodna za korištenje unutar ekspozivne zone 1, bez rizika od generiranja potencijalnih izvora zapaljenja. Štoviše, pumpa je opremljena sa sustavom dvostrukih membrana. To je sofisticirana značajka koja se može prilagoditi gotovo svim Tapflo membranskim pumpama. Sustav je potpuno pneumatski te prikladan za rad unutar eksplozivnih zona. Sustav dvostrukih membrana dozvoljava zaustavljanje pumpe netom nakon puknuća membrane te tako štiti unutrašnjost pumpe te daljnje propadanje medija i okoliš oko pumpe od zagađenja.

Metal Diaphragm Pump for chemical industry

Trebate li slično rješenje ili krojeno po specifičnom zahtjevu, molim obratite se na sales@tapflo.hr

 

SRODNI MATERIJALI

Brošure:
Mobile solutions for pump units and systems

Air operated Diaphragm pumps
 


SLJEDEĆI PRIKAZ SLUČAJA

CTH for the distillery industry

CTH ZA DESTILERIJE

Tapflo CTH (Higijenska Centrifugalna Pumpa) ugrađena na industrijski tip kolica – model S286X, a za konačnog kupca iz sektora proizvodnje alkoholnih pića.

saznajte više